Imbassai (Bahia-Brazilie): Een nog relatief onbekend oord om te duiken: Padi-scuba duiken en voor de ervaren OWD en AOWD duikers. Voor beginnelingen is er een cursus.
Er bestaat nog een ándere wereld. Immens en fascinerend. Een wereld die constant verandert en er nooit hetzelfde uitziet. Waar de kleuren in intensiteit en variëteit een nieuwe dimensie krijgen. En dat temidden van absolute stilte, althans voor het menselijke oor. Het is de wereld onder water. Het ontdekken van die wereld en het directe kontakt met deze onmetelijke natuur, geeft een gevoel van bevrijding en verbijstering, van respect en bewondering en leidt tot onmiddellijke verslaving. Wie eenmaal een eerste kennismaking heeft gehad met de wonderlijke schoonheden onder water, wil méér en méér en méér....
Het duikersteam wordt geleid door instructeur Troy, een Australiër die behoort tot de 10 meest ervaren duikers in Brazilië. Er zijn verschillende opties voor duiken: vanaf het strand of met boot op volle zee, afhankelijk van de weerscondities eerdere duik-ervaring. Ook wordt vooraf vastgesteld tot welke diepte wordt gedoken en die ligt voor een beginner uiteraard anders dan een PADI-Open Water Diver of een AOWD. Een zeer aan te bevelen duikervaring is die in de baai van Salvador. Daar is de grootste concentratie van historische scheepswrakken van Brazilië, op dieptes tussen de 5 en 50 meter. De natuurlijke zwembaden die zich bij eb vormen zijn zeer geschikt om te snorkelen.
Wáár je gaat duiken wordt op de dag zelf bepaald, want het hangt af van het weer en de conditie van het water. Dat kan variëren van 10 tot 15 kilometer van Imbassaí. Je wordt gehaald en gebracht. Als je al een brevet hebt, vergeet die dan niet mee te nemen. Laat van tevoren ook je lengte en je maten weten (met name van je schoenen), zodat de juiste duikersuitrusting wordt meegenomen. Je moet van tevoren ook een verklaring van 'goede gezondheid' tekenen. Kinderen moeten tenminste 11 jaar oud zijn. Als je nog nooit eerder hebt gedoken, wordt aangeraden een eerste les in een zwembad te nemen.
Prijzen*:
-Duiken in Praia do Forte € 60,00
-Duiken in Itacimirim € 75,00
-Duiken op volle zee € 85,00
-Duiken in de baai van Salvador (prijs pp, min. 2 pers) € 150,00
-Cursus PADI-SCUBA Diver € 300,00
-Cursus Open Water Diver € 400,00

*Prijzen kunnen variëren al naar gelang de koers: