Laat je relaxed meenemen door de stroom van de Imbassai-rivier in het braziliaanse noordoosten. Met deze kajak-trip zie een ongelooflijke flora en fauna.
Claudius, Duitser van geboorte, voelt zich thuis in het water. Hij mag graag duiken of snorkelen. Maar zijn werkelijke liefde ligt bij de Imbassaí-rivier die hij kent als weinigen in de wijde omstreek.

Sinds enkele jaren heeft hij zich gevestigd in Imbassaí en heeft sindsdien honderden toeristen uit talloze landen een varende rondleiding gegeven op wat ongetwijfeld een van Imbassaí's grootste schatten is: de rivier. Hij vertegenwoordigt in Imbassaí de organisatie 'Ativa', die in heel Brazilië watersport-projekten runt.
De Imbassaí-rivier stroomt de laatste kilometers, alvorens de oceaan in te stromen, paralel aan het strand. Hij wringt zich via bochten door een uitgestrekt en ongerept duinengebied. Op sommige plaatsen is de rivier een ondiep stroompje waar de kajak zich door de stroom laat meenemen temidden van wonderschone waterplanten. Even verderop kan het weer diepe wateren hebben die zich uitstekend lenen voor een verfrissende duik. En u komt ogen te kort voor de flora en de fauna aan weerszijden van het riviertje.
 
Accommodaties
Foto Galerij
Hoe hier te komen
Claudius komt u met zijn jeep bij ons ophalen en brengt u naar het enkele kilometers verderop gelegen dorp Diogo, waar de excursie aanvangt. De trip duurt ongeveer 3 uur en is al te doen voor kinderen vanaf 10 jaar. De kosten per persoon bedragen ongeveer €30.