Praia do Forte, Bahia-Brazilië.
Feitelijk is Praia do Forte niet meer dan één lange straat die ingesloten ligt tussen aan de ene kant een meer en aan de andere kant het strand. Met aan weerszijden van die straat vele boutiques en een variëteit aan restaurantjes, gezellige barretjes, kraampjes en winkels.
Zoals de meeste toeristen-oorden bruist Praia do Forte van het leven. In het hoogseizoen, maar ook vaak in het weekeinde, gaat het leven 24 door. Er zijn vaak life-optredens, bandjes die op straat spelen en tot diep in de nacht is er een niet ophoudende stroom van slenterende toeristen. Het is géén plek om uit te rusten.
Het strand van Praia do Forte is smal en minder mooi dan in Imbassaí. Daarentegen is de oceaan er veel rustiger en dankzij de koraalriffen voor de kust zeer geschikt om te zwemmen. Bij eb vormen zich natuurlijke zwembaden die zich uitstekend lenen om te snorkelen.
Na een paar dagen rust en stilte temidden van de natuur op ons landgoed 'Sítio Imbassaí', kan het voorkomen dat u er eens uit wilt om mensen te zien (uit alle windstreken), te winkelen of een restaurantje te pakken. Dan is Praia do Forte maar minder dan een kwartiertje rijden. U kunt er heerlijk eten en kiezen uit de keuken van Bahia (vis) maar ook Arabisch, Frans, Italiaans etc. Er is een sfeervolle markt met handnijverheid. U kunt er een bezoek brengen aan het zeeschildpadden-projekt TAMAR. En u kunt op straat een 'Acarajé' eten, de typische snack van Bahia, die in heel Brazilië beroemd is.
Praia do Forte heeft ook een regionale functie. Er zijn scholen, een supermarkt, speciaalzaken, een wisselkantoor, een reisbureau waar u vluchten kunt bevestigen, een postkantoor en geldautomaten. Met vrijwel elke card kunt u er pinnen. Er is een gezondheidspost die 24 uur open is en waar u (gratis) terecht kunt voor eerste-hulp. Er zijn verschillende high-speed internet-café's.
Praia do Forte heeft een landdingsstrip waar toeristen kunnen boeken voor een 10 min. durende rondvlucht in een éénmotorig vliegtuigje (140 euro pp). Maar de schoonheid die u ziet, loont de moeite.