Vissen in Imbassai, Bahia-Brazilië. Met een hengel op verlaten tropische stranden of avontuurlijk op volle zee.
Imbassai was vroeger een vissersdorp. Er zijn nog enkelen in het dorp die de kunst verstaan van het vissen in een 'jangada' (zie foto hiernaast) . De jangada is een ogenschijnlijk krakkemikkig houten vlot maar waarmee de visser mijlenver zee inwaarts roeit en zeilt. Meegaan op een jangada is alleen weggelegd voor de werkelijk avonturier!
De kust van Imbassaí is een lustoord voor de sportieve visser. Op een kilometers lang verlaten strand is het duidelijk dat er opties te over zijn om met een hengel en een goed gevulde picknick-mand een fantastische dag door te brengen zonder dat anderen je voor de voeten lopen.
Wie wel op volle zee wilt vissen maar de voorkeur geeft aan een wat veiligere motorboot, moet naar het even verderop gelegen Praia do Forte. Er zijn verschillende routes waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS. De mogelijkheid bestaat ook om met netten te vissen.
Een ander verschijnsel in de omgeving is het zgn 'Pesque e pague', vertaald 'vissen en betalen'. U vist in een kunstmatig meer met vele verschillende vissoorten. Wat u daaruit vist wordt gewogen en dat betaalt u.
Kortom, als u op zoek bent naar een vis-vakantie met verschillende opties, dan is Imbassaí zeker de juiste plek. En uw vangst weten wij wel te bereiden!
Atum
Canção
Olho de Boi
Bagre
Corvina
Linguado
Peixe Dourado
Tainha
Dit zijn enkele van de meest voorkomende vissoorten: